Home » Een marmer keukenblad; is het een goed idee of niet? Keuken Een marmer keukenblad; is het een goed idee of niet? In een tijd waar marmer overal is – serieus, je vindt het zelfs op muren – is het normaal mee te willen gaan met een van de populairste keukentrends. Vooral als je naar de cijfers begint te kijken (het is betaalbaar!). Een marmer keukenblad biedt een gevoel van elegantie en grootsheid en maakt je keuken direct een statement item – ideaal voor een open keuken lay-out. Voordat je een keuken gaat kopen, moet je weten dat de mooie buitenkant van marmer een paar vuile geheimen verbergt. Het is niet allemaal slecht, maar als het gaat om het doen van een investering, draait alles om transparantie. Hier is zijn alle voor- en nadelen van een keuken van marmer. De voordelen van een marmer keukenblad Marmeren werkbladen zijn verbazingwekkend mooi We weten dat het overduidelijk is, maar dat betekent niet dat we het niet willen melden. Je kunt er niet omheen, marmer is het Cindy-Crawford-in-de-jaren negentig supermodel van aanrechtmaterialen. Marmeren werkbladen maken een gewaagde uitspraak in niet alleen de keuken, maar elke kamer. Ze voegen een bijna buitenaardse uitstraling van schoonheid toe die in staat is om kaken open te laten vallen. Elk marmer keukenblad is uniek Geen twee marmeren keukenwerkbladen zijn hetzelfde. Als natuursteen is het fysieke uiterlijk van je marmeren keukenblad volledig organisch – niemand ontwerpt deze oppervlakken behalve moeder natuur. Hoewel effen zwart en wit de meest gekozen tinten zijn, is de kleurkeuze voor een marmer keuken veel uitgebreider. Wanneer je jouw ideale keukenblad hebt gekozen, kun je nog kiezen voor een gepolijste of niet-gepolijste afwerking. Bij de laatste heeft het blad een matte textuur. Een marmer keuken kan zo betaalbaar of duur zijn als je wilt Een algemene misvatting over marmer is dat het een bouwmateriaal is die alleen weggelegd is voor de rijke. Deze aanname wordt gedaan, omdat een keuken van marmer er luxueus uitziet. Toch kan marmer kosteneffectief zijn, afhankelijk van het soort marmer dat je koopt. Carrara-marmer (een grijzere versie met zachtere aders uit Carrara, Italië) is een van de goedkoopste natuurlijke aanrechtmaterialen op de markt, vooral omdat het gemakkelijk verkrijgbaar is. Kies voor een zeldzamere, luxe steen zoals Calacatta-marmer, die een witter oppervlak en meer dramatische aders biedt, en het prijskaartje gaat omhoog. Helaas is veel van het marmer dat je overal op internet ziet misschien niet het betaalbare spul. Marmer is hittebestendig Bakkers, luister! Praktisch gezien kan een marmeren oppervlak handig zijn tijdens het koken of bakken, omdat het van nature koel is. Ondanks dat het bestand is tegen hoge temperaturen, wil je nooit een gloeiendhete pot op marmer plaatsen, vanwege het risico op verkleuring of verbranding van het oppervlak – gebruik altijd een pannenlap. Een keuken van marmer kan je huis ten goede komen Mensen houden van echte stenen werkbladen. Het is een statusmateriaal en kan de waarde van uw huis helpen verhogen. Bovendien zijn marmeren werkbladen een tijdloze look die niet snel uit de mode zal raken. De nadelen van een marmer keuken Zoals we al aangaven verbergt marmer veel geheimen waarmee je misschien niet zo blij bent. Toch vinden wij dat elk nadeel zijn voordeel heeft. We leggen je uit waarom! Een marmer keukenblad is kwetsbaar en vlekt gemakkelijk Marmer is een natuursteen, en ondanks dat het een formidabel gewicht heeft, is het breekbaar. Als je iets scherps of zwaars op je marmeren werkbladen laat vallen, kan dit veel schade veroorzaken. Een ander nadeel is vlekken. Dankzij de natuurlijke porositeit van de steen kunnen gemorste vloeistoffen gemakkelijk diep in jouw marmeren aanrechtbladen sijpelen en vlekken worden. Dit is natuurlijk allemaal vervelend nieuws. Maar! Met zachte liefde en zorg kan een keukenblad van marmer extreem lang meegaan. Zorg ervoor dat je routinematig het marmer polijst en verzegelt. Kies indien nodig voor verzoet marmer. Dit heeft een meer matte uitstraling, waardoor de meest gezochte glans wordt geminimaliseerd, maar het maakt vlekken en krassen ook minder zichtbaar voor het blote oog. Marmer keuken ontwikkelt na verloop van tijd We zien dit veel terugkomen bij de nadelen van een marmeren keuken. Toch vinden wij niets minder waar. Marmer is een levende afwerking, dus het zal altijd veranderen met de jaren. De kleur wordt iets donkerder, morsen of etsen beginnen er doelgerichter uit te zien in plaats van per ongeluk. Het heeft persoonlijkheid. Het is echt vreugdevol. Het voelt organisch en gebruikt en geliefd aan; het ontwikkelt een geschiedenis die het interessanter maakt. Is een keukenblad van marmer verstandig of niet? In conclusie: wij zijn gek op een keuken van marmer. Toch is het niet weggelegd voor de luie huiseigenaren of degene die willen dat ze altijd perfect glanzen. Als je twijfelt, kies dan niet voor een marmer keukenblad, maar maak gebruik van dit materiaal tegen de wanden aan! Nog een oplossing: marmerlook keukenblad We laten je natuurlijk niet met twijfel achter. Wist je dat keramische tegels de perfecte marmerlook geven! Je kunt deze steen gebruiken voor een marmerlook keukenblad, of laat vloer- en wandtegels een luxueuze marmer keuken te creëren. Keramische tegels en werkbladen zijn gemakkelijker te onderhouden dan echt marmer. Ze zijn ongevoelig voor water en de meeste vlekken, ideaal! Aan jou de keuze 😊 Lysanne Roterman Share This Previous ArticleTiny House Nederland; wat zijn het en waar vind je ze? Next ArticleGemberplant in je eigen tuin? Dit is hoe je zelf gember kan kweken! maart 5, 2021