Home » How to: rijstvellen Keuken How to: rijstvellen Ben jij ook zo’n fan van Aziatisch eten? En daarnaast ook het koken van Aziatische gerechten? Dan heb je vast al wel eens van rijstpapier gehoord, dit is eetbaar rijstpapier gemaakt van rijstmeel, tapioca-meel, zout en water. En wordt gedroogd verkocht. Het wordt veel gebruikt in de Vietnamese keuken maar is daarnaast ook echt voor veel andere dingen een goede vervanging of een aanvulling. Bereidingswijze Rijstpapier wordt dus gedroogd in de winkel verkocht, vroeger was dit vaak te vinden in de toko of de Aziatische supermarkt. Maar nu kan je ook terecht bij de supermarkt om de hoek, die hebben de vellen vaak ook nog liggen. Voordat jij deze rijstvellen op de traditionele manier gaat gebruiken moet je ze even geweekt worden in water, hierdoor worden ze soepel en plakkeriger. Makkelijker om je loempia’s of spring Rolls te vormen. Spring rolls Er zijn dus meerdere manieren om deze rijstvellen te verwerken in jouw gerecht. Spring rolls zijn daar een van, en dan heb ik het niet over de gefrituurde loempia. Deze spring rolls zijn koud, lekker voor in de zomer dus. Je bekleedt de vellen met een eiwit, groente, kruiden en noedels. Allemaal naar jouw eigen keuze, je kan het dus maken zoals je wilt. Geen zin in vlees? Dan gebruik je toch gewoon tofu of ei. Alles past op deze spring rolls, maar vergeet niet alles koud te serveren dat is namelijk wel het lekkerst. Serveer deze rolls wel met een sausje, je kan voor de gewone zoete chilisaus gaan maar kan ook de nuoc cham gebruiken, dit is de saus die vaak geserveerd wordt in Vietnam. Gemaakt van limoensap, vissaus en suiker. Krokante kroepoek Naast de spring Rolls kan je de vellen ook frituren, dit zorgt voor een veganistische crackers. Deze crackers worden vaak bij Vietnamese salades gegeten en zijn in Vietnam dikker dan hier, maar je kan ze dus wel namaken met de rijstvellen uit de winkel. Ze zijn dan misschien niet per se bedoeld om te frituren, maar ze zijn wel erg lekker. Wanneer je het papier op deze manier wilt gebruiken hoef je ze niet nat te maken, zorg er wel voor dat je olie heet genoeg is. Wanneer je ze bakt zijn ze nog zacht en kan je er een kruidig poedertje overheen gooien, je kan ze dus zelf smaak geven hoe jij het wilt. Na het afkoelen zijn ze lekker luchtig en krokant. Lysanne Roterman Share This Previous ArticleOrganiseer jouw badkamerkast netjes Next ArticleWaar zijn badjassen voor? oktober 22, 2021